5 ongebruikelijke tips bij je eerste job

1. Word vrienden met een paar collega’s

Je brengt meer tijd door met je collega’s dan met je familie of je partner. Het is dus essentieel dat je goed met hen kan opschieten. Zij zullen je helpen bij werkgerelateerde problemen en zijn er voor jou als het eens wat minder goed gaat. Sluit hechte vriendschappen met een aantal collega’s, dan ben je zeker van een goede werksfeer.

2. Werk niet te veel!

Je werk is belangrijk, maar zorg dat je daarbuiten nog andere activiteiten hebt. Anders loop je het risico dat je jezelf uitput en aan productiviteit inboet. Werk niet elke middag door, maak je hoofd leeg en eet je lunch niet voor je scherm op.

3. Leer elke dag iets nieuws

Een dag niets geleerd is een dag verloren. Blijf je hele carrière lang leergierig. Zo ga je elke dag gemotiveerd naar je werk zonder dat het een sleur wordt. Of je nu je talenkennis bijspijkert of kennismaakt met een nieuw onderwerp, je kan altijd iets nuttigs bijleren. Toon ook zeker interesse in je oudere collega’s. Uit hun ervaring kan je ongetwijfeld leren!

4. Je zal dingen moeten doen die je niet graag doet!

Een job heeft altijd schaduwkanten. Jammer genoeg zal je ook dingen moeten doen die je minder graag doet, dat is onvermijdelijk. Voel je je niet op je gemak bij sommige taken? Praat er dan zeker over met je team, maar probeer die voor jou lastigere klussen niet af te schuiven op je collega. . Bedenk dat elke ervaring een leerschool is.

5. Netwerken: onderschat het niet!

In een bedrijf kom je heel wat mensen tegen, zowel op de werkplek zelf als daarbuiten. Onderschat nooit het belang van die contacten. Ze kunnen je helpen bij een specifiek project, maar kunnen ook een springplank naar andere functies zijn. Contacten onderhouden is essentieel om een carrière uit te bouwen. Dus geloof in jezelf, update je LinkedIn-profiel, kom uit je kantoor en praat met mensen!

Andere artikels

Opmerkingen

Identificeer u om opmerkingen te maken, of maak anoniem opmerkingen.

Onze partners