4 lessen die Matthias De Clercq, Manager van Coolblue België, leerde uit zijn professionele ervaring:

  1. Volg je passie. Ik had een studiekeuze gemaakt voordat ik wist wat mijn passie was. Ik heb mijn studie dan ook niet afgemaakt. Coolblue bood me echter alle kansen om snel door te groeien. Ik begon als verkoper en groeide op 6 jaar tijd door tot Manager van Coolblue België. Elk jaar op de werkvloer bij Coolblue voelt aan als 4 jaar op de universiteit. Elke werkdag zit boordevol leuke en leerrijke ontmoetingen en uitdagingen.
  2. Hard werken loont. Als je iets wil bereiken op professioneel vlak moet je je als doel stellen om de allerbeste te worden in wat je doet. Zo komen de kansen vanzelf op je pad.
  3. Zorg voor een goede werk-privébalans. Mijn prioriteiten liggen bij mijn gezin. Als mijn privéleven in evenwicht is, helpt het me beter te focussen tijdens mijn werk. Buiten het werk ben ik een echte familieman. Mijn dochter en kersverse zoon zien opgroeien, daar kan niets tegenop!  
  4. Relativeer en plaats minder positieve ervaringen in hun context. Elke dag een beetje beter. Dat heb ik geleerd bij Coolblue. Het staat zelfs op de muur in ons Belgische hoofdkantoor. Falen doen we allemaal wel eens. Leer uit je fouten en doe gewoon verder.

Andere artikels

5-vragen-cecile-coune

5 vragen aan Cécile Coune, CEO Aviabel

Empowerment of emancipatie, het is een belangrijk woord voor Cécile Coune. Deze manager hecht veel belang aan autonomie en wil elke dag bijleren. Succesvol zijn definieert zij als een combinatie van talent en hard werken.

Opmerkingen

Identificeer u om opmerkingen te maken, of maak anoniem opmerkingen.

Onze partners