leforemytia

“Je kunt nooit genoeg doen om jongeren te helpen.”

Marie-Kristine Vanbockestal is administrateur-generaal van Le Forem. Ze legt in enkele woorden uit waarom haar organisatie meedoet aan het ‘Young Talent In Action’-project: “Je kunt nooit genoeg doen om jongeren te helpen.” Ontdek het volledige interview.

brussel-bulkt-van-het-talent

“Brussel bulkt van het talent"

Caroline Mancel, adjunct-directeur-generaal van Actiris: “Brussel bulkt van het talent. Het is de missie van Actiris om dat talent naar de arbeidsmarkt te leiden.” Meer weten over hoe Actiris jongerentewerkstelling een duwtje in de rug geeft? Bekijk het volledige interview met Caroline Mancel.

lucselsytia

‘De mismatch wegwerken begint al voor de studies’

Luc Sels, rector van de KULeuven, vindt dat we niet enkel moeten werken aan kennis en vaardigheden, maar ook aan de keuze van het toekomstige beroep. Zo kunnen we de mismatch tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt wegwerken. Het volledige interview vind je hier.

 

leroyvdab

“Ik wil dat jongeren de job van hun leven vinden.”

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, wil absoluut de kloof tussen bedrijven en jongeren verkleinen: “Ik wil dat jongeren de job van hun leven vinden.” Misschien kan Young Talent in Action daar een handje bij helpen? Het interview met Fons Leroy vind je hier.

5-ongebruikelijke-tips-bij-je-eerste-job

5 ongebruikelijke tips bij je eerste job

Een job moet je natuurlijk serieus nemen, maar is zeker geen saaie bedoening. Werken is veel meer dan een loon alleen. Je zit tenslotte vijf dagen per week op kantoor. Knoop de volgende ongebruikelijke, maar essentiële tips dus goed in je oren!

Onze partners